Η συμμετοχή μου στο master chef

Σπαράγματα πατάτας και κλάμα κρεμμυδιού

Υλικά για μία μερίδα
Ένα πιάτο σχήματος ρόμβου, ώστε να υποδηλώνει τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.
Τρεις πατάτες. Δύο μεσαίου μεγέθους κι η τρίτη μεγαλύτερη. (Συμβολικό κι αυτό).
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λάδι, ξύδι.
Μουστάρδα από την καλή.
Ένα κρεμμύδι ευμεγέθες.

Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες!

Σερβίρισμα
Ακουμπάμε στη σωστή απόσταση (στη μέση δηλαδή του τραπεζιού) δυο πήλινα σταμνιά Αιγίνης με το λάδι και το ξύδι. Δίπλα τη μουστάρδα.
Περιμετρικά στο πιάτο δημιουργούμε με τη χούφτα μας τρεις λοφίσκους από αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, ώστε να χρησιμοποιήσει κανείς όσο θέλει. Στο κέντρο βάζουμε τις πατάτες και με ένα πιρούνι τις κομματιάζουμε νευρικά, όχι όμως τόσο νευρικά ώστε να τις μαζεύουμε από το πάτωμα.
Ύστερα με το ένα χέρι κρατάμε σταθερά το κρεμμύδι στην άκρη του τραπεζιού και σηκώνουμε το άλλο ψηλά. Κοιτάζουμε ασκαρδαμυκτί για μερικά δευτερόλεπτα τους υπόλοιπους συνδαιτημόνες και λέγοντας μέσα από τα δόντια μας τη μυστικιστική φράση «Γαμώ την πασαρέλα!» κατεβάζουμε με δύναμη το χέρι και με την άκρη της παλάμης συνθλίβουμε επιδέξια το κρεμμύδι. Σκορπάμε τυχαίως τα κομμάτια στις πατάτες και σερβίρουμε.

(Σημείωση. Για μεγαλύτερο εντυπωσιασμό της παρτενέρ τους οι φαλακροί μπορούν να χρησιμοποιήσουν άτριφτο πιπέρι.)